Samen op weg naar
een duurzame toekomst

Duurzaamheid is de sleutel tot een succesvolle toekomst in de logistieke sector.

Scroll
LCZ 81

Duurzaamheid is geen trend voor ons, maar integraal onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Wij hanteren een holistische aanpak: van het verminderen van onze ecologische voetafdruk tot het waarborgen van het welzijn van onze mensen. Ontdek hoe we de normen in onze branche veranderen en een groenere toekomst vormgeven.

Onze voetafdruk reduceren

Elektrisch de weg op

Van onze binnenvaartschepen over onze overslaginfrastructuur en vrachtwagens tot onze heftrucks, we zijn op weg naar elektrificatie. Zo zetten we ons in voor een geruisloze en emissievrije logistieke toekomst.

Ev charging station elektrisch vrachtwagenpark

Groene energie on site opgewekt

Ons dak is uitgerust met zonnepanelen, waardoor we profiteren van hernieuwbare energie. Bovendien onderzoeken we volop de mogelijkheden van energieopslag en netbalancering met containers om onze energie-efficiëntie te optimaliseren.

LCZ 167

Modal shift: van weg naar water

Dankzij onze multipurpose terminal faciliteren wij binnenvaart als duurzamer alternatief voor wegtransport. Wij garanderen een naadloze overgang van weg naar water, wat resulteert in een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien biedt binnenvaart een betrouwbare en kostenefficiënte transportoplossing, waardoor druk verkeer op de wegen wordt verminderd en goederen efficiënter worden vervoerd.

LCZ 183

Last mile efficiency

Door goederen te groeperen en transportstromen naar de eindbestemming te centraliseren, hebben we minder ritten nodig om dezelfde hoeveelheid goederen te leveren. Als logistieke hub van Zuid West-Vlaanderen hebben wij zo directe impact op de verkeersdrukte en de CO² hoeveelheid in de lucht.

LCZ 54

Samenwerking met Honeybeez

In samenwerking met Honeybeez hebben we twee bijenkasten op onze site, die zorgvuldig worden onderhouden door een professionele imker. Bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem en helpen bij de bestuiving van planten. Het allermooiste? De honing van onze bijen geven we aan onze medewerkers of klanten als zoete herinnering aan onze samenwerking.

IMG 3890

Onze duurzame bedrijfscultuur

Duurzaamheid is niet alleen een kwestie van groene alternatieven, maar ook de creatie van een positieve werkomgeving waarin mensen kunnen groeien. Ons team is ons grootste kapitaal. Wij werken uitsluitend samen met lokale mensen en investeren in hun welzijn. Veiligheid, teamgeest en betrokkenheid staan dan ook centraal in onze bedrijfscultuur.

LCZ 109

Wil je ook aan de slag met duurzame, logistieke processen?

Duurzaamheid is niet langer een optie, maar een noodzaak. Bij LCZ hebben we de expertise, tools en faciliteiten om je logistieke- en transportprocessen te optimaliseren. We werken op maat van jouw behoeften, met een duidelijk gestructureerd plan en budgettering. Samen heroverwegen we traditionele transportmodi en transformeren die naar doeltreffende en duurzamere alternatieven.

Onze aanpak
LCZ 178
Ook op zoek naar een logistieke oplossing op maat? Contacteer ons