Ons verhaal

Logistiek Centrum Zwevegem is méér dan zomaar een logistiek bedrijf. Wij streven naar een duurzame, efficiënte en leefbare toekomst, voor jou én de samenleving.

onze geschiedenis
Scroll
LCZ 162

Logistiek, anders bekeken

Op maat van jouw bedrijf

Onze duurzame aanpak creëert logistieke ketens die interessant zijn voor klant, mens en samenleving. Samenwerking staat hierbij centraal. Wij analyseren je transportstromen en ontwikkelen oplossingen op maat die waarde toevoegen aan je supply chain. Dankzij onze jarenlange expertise gecombineerd met een sterke drive en resultaatgerichte mindset, gaan wij altijd op zoek naar de beste uitkomst voor onze klanten.

Onze aanpak

Onze faciliteiten

  • Intermodale terminal met een uitgestrekte kaai aan het kanaal Bossuit-Kortrijk van 250 meter.
  • Schepen tot klasse Vb.
  • Lostijd van een volledig schip bedraagt gemiddeld 3 uur.
LCZ 166

Groot wagenpark met professionele wagens, vrachtwagens en trailers.

LCZ 155

14 hectare magazijnen voor opslag.

LCZ 137

Kranen, reachstackers, bulldozers, … Wij hebben alle tools en machines in huis om logistieke taken snel en functioneel uit te voeren.

LCZ 136

Douaneopslag voor producten die wachten op inklaring of boven bepaalde quota vallen.

Customs

Geolocatie

LCZ bevindt zich vlakbij Kortrijk en de belangrijke E17 en E403 snelwegen. Onze locatie aan het kanaal Bossuit-Kortrijk positioneert ons als verbindingspunt tussen de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam enerzijds, en de regio Zuid West-Vlaanderen anderzijds, uitstrekkend naar Frankrijk en de rest van Europa.

LCZ kaartje geolocatie antwerpen rotterdam 3

Een bedrijf van mensen, voor mensen

Als vierde generatie staan Dieter, Emilie en Niek aan het roer van dit rasechte familiebedrijf. Actief in verschillende functies binnen de organisaties, houden we de vinger steeds aan de pols. Zo weten we wat er écht leeft, zowel binnen het team als bij onze klanten. Met een mensgerichte aanpak blijven we op die manier steeds verder groeien.

02e9aaa452f03eb0ad4a3e83fffd41b9910ce026

Tijd voor verandering

Duurzaamheid is de rode draad binnen LCZ, zowel voor onze mensen, partnerships als het milieu. Als logistieke hub is het ons doel transport rond steden en gemeentes te centraliseren zodat de CO2 uitstoot en het drukke verkeer op de weg aanzienlijk afnemen. Onze terminal zorgt voor een intermodale shift van weg naar water, en laat ons toe efficiënter en groener te zijn. Wij werken ook aan een elektrisch (vracht)wagenpark waarbij de energie volledig on site wordt opgewerkt.

Onze initiatieven
Duurzaamheid LCZ logsitiek 2

Certificaten

Bij LCZ leggen we de lat hoog, wat zich weerspiegelt in onze certificaten en normen.

IFS Food: topkwaliteit en optimale veiligheid binnen de voedingssector

IFS food

IFS Logistics: kwaliteit en veiligheid van logistieke activiteiten

IFS logistics

Douane: snelle, efficiënte en conforme afhandeling

Douane entrepot
Ook op zoek naar een logistieke oplossing op maat? Contacteer ons